This is my blog. Though I am lost, but my legacy remains. And I love Mona.

This is my blog. Though I am lost, but my legacy remains. And I love Mona.
My name is Adif and I am handsome.

18 February 2011

Like A GSix

Perchaya lah.
Everytime I spend my time reading and browsing other peoples blogs, mula la rasa nak update blog sendirik yang dah kemarok sik ber update
Apa masalahnya nak update blog? Susah gilak ka?
Sikda masalah, cuma alasan. 
Anda bersedia mok dengar alasannya...?
Drumroll.....
4. Sik ada topik nak di blog or di crita. Sikkan nak mengumpat sitok nak. Macam sikda keja lain.
3. Antara alasan yang paling I suka la, nak blog dalam English ka, Bahasa Melayu ka or Bahasa Serawak. Last-last semua bercampor macam apa tah. Paling last, lalu sik polah apa-apa. Lucu.
2. Kadang- kadang , rasa macam pelik pulak nak ber crita life kedirik di internet, I tok pemalu orangnya, nang penyupan nak mati leput, nak crita apa la tek (macam ada kaitan dengan alasan 4).
1. Hish hish hish... banyak juak alasan. Dan paling top sekali, sepatutnya numero uno, MALAS. Nauzubillah nang malas nak tulis la. Sepatutnya, alasan yang paling pertama tok, tapi cover sikit okay. Ne la tauk ada bakal-bakal menantu mak I yang baca blog tok. Ceh.. perasan.

Yah, banyak nak alasan nya. 
Mungkin, mungkin sebab I keja from home, I have only few friends ( oi, jgn kesian dgn I ok, I bkn loser), I jarang keluar melihat donia yang penuh dengan manusia dan kucing. Tengok, ntah apa di tulis I.
Mungkin esok lusak I rajin nulis blog. Sapa tauk nak. Manusia tok boleh berubah. Perempuan banyak stage dalam sebulan, seminggu nya rajin, seminggu nya period, seminggu nya moody, seminggu nya malas. Jangan lah malas sepanjang bulan, nang mintak tekok palak nya.

Update on Adif, kinek tok mala jak kelai dengan Happy Feets, mun sehari sik kelai macam sik sah jak sidak duak. I'm feeding both, cukup piluk ati nanggar ada pusak di tendang dan di shoo shooh . 

Perchaya lah. 
Mun pusak ya pande kelaka, mesti nya mintak, mun sik mintak makanan di kaki kitak orang, mintak keja di stesen minyak pakei menyara kehidupannya supaya nya sik payah susah-susah begging mintak makanan di kaki kitak orang. Paling malas nya pun, ngkah tin kosong depan nya, duduk depan seveneleven dengan kertas bertulis,
" mintak duit sikit pok, dah 10 hari ku sik makan, anak ku gik".
Tolong la jangan sepak pusak dengan kasut adidox or kasut cherlesketh kitak orang ya. Coba kitak orang imagine kitak orang adalah pusak ya, dengan sik pat kelaka and sik pat kerja, sikda duit, dengan perut lapar 10 hari sik makan, ari ujan panas sik da air bersih nak minum, ngadap kaki orang mintak makanan, kenak sepak. Apa rasa. Rasa oren? 

Perchayalah. 
Setiap perbuatan ada balasan. Sama ada di dunia atau di akhirat, tunggu jak. Sabar. Mudahan kita semua mendapat balasan setimpal dengan apa yang kita polah. 

Alrite, macam panjang juak I ngerepak tek. Yeah.. Gia la nya nak nulis blog. Merapu.
Bah bah... nanggar tv gik. Spend time ngan Adif gik. 
Nite all. Sleep tight.

No comments:

Twitter Bird Gadget