This is my blog. Though I am lost, but my legacy remains. And I love Mona.

This is my blog. Though I am lost, but my legacy remains. And I love Mona.
My name is Adif and I am handsome.

15 August 2011

Hari Ini hari Bersejarah

Salam
Hari ini memang bersejarah
Imagine..
SAYA PEGI CABUT GIGI. 
Masa tengah cabut tu, airmata saya mengalir mencurah-curah. Nasib baik baring sambil terngaga, kalau tidak, sure saya menangis teresak-esak.
Saya sebenarnya sangat nyilu, over sensetif. Bila dengar je bunyi drill, memang saya tutup telinga. 
Tapi, bila dah duduk di kerusi dentist tu, macam mana nak tutup telinga?
Helpless... 
Dalam hati saya, perasaan bercampur baur. 
Kenapa semua orang yg saya tanya cakap cabut gigi tak sakit. 
Betul.. memang tak sakit. Hahahha....
Cuma perasaan saya masa tu, nyilu. Tak tahan. Rasa nak tutup telinga.
 Sikit nak tercabut handle kerusi tu saya pegang. Lucu.
Paling lucu, saya mintak balik gigi saya yang pecah 2 tu. 
Orang Sarawak kata- COKOT! (kedekut)...hehehhe... gigi saya yaaaa...

Lepas abis je penderaan terhadap diri sendiri tu, hasilnya, saya keluar dari klinik dengan mata bengkak dan pipi bengkak. Siap keluar air liur berdarah, saya tak sedar. Apa daa..
Last saya cabut gigi--------------------lamanya-------------nak tunjuk lama nya nih----------------------------------------------------------------> DARJAH 5.
Masa tu, dinasor pun hidup lagi. Hahahha.. Gila lama.

On the way balik rumah (aik..belum abis crita??!!), saya masih menangis dalam kereta sebab doktor cakap jangan minum and makan bende panas. Baru ingat nak minum kopi.. (aiikk!!tak posee!!)
Sampai je rumah...... YAY!! HAPPY HAPPY HAPPYYY!!!
Dapat kad dari MeowMeowFamily...
Suka sangat-sangat!!
Dalam bengkak-bengkak muka tu, senyum tetap terukir... Feewiittsss
Hehehhe....
Thank you Bobo Salem, ChaCha, Sachiko and Kochie!!!


Hari ini dalam lipatan sejarah... next!

3 comments:

m.q said...

semoga cepat sihat yer..
:)

Rosmawati Yusof said...

Tul...sakit gigi, aduh... rasa sakit seluruh badan... nak cabut gigi..uh..mmg mengerikan

Adif said...

Terima kasih m.q...
Betul Rosmawati, sangat mengerikan...

Twitter Bird Gadget