This is my blog. Though I am lost, but my legacy remains. And I love Mona.

This is my blog. Though I am lost, but my legacy remains. And I love Mona.
My name is Adif and I am handsome.

16 January 2012

Sakit gigi... Peringatan dari Allah.

Salam ...
Tiba-tiba semalam masa hendak makan, gusi dibelakang dekat lidah terasa macam bengkak.
Terus pegi check di cermin, dalam hati, "kenak la sakit gusi tok...?" 
Laaaa... gigi nak tumbuh, masya allah.. dah umur 32 pun ada lagi gigi nak tumbuh.
Husband tanya, gigi ada berapa? tak kuasa kamek nak kira tapi dia cakap dia dulu pun sama gak, umur dah 30-an ada nak tumbuh gigi. 

Sakit gigi nih sampai rasa sik maok kelaka, rasa nak tutup mulut jak. Nak buat keja sik best, makan sik best. Tapi ada satu yang best, bila makan ais cream, nikmat ya nang sik tauk la nak madah gine.

Bagi kamek lah, kamek terimah sakit gigi tok dengan sabar dan tawakal la (elehh.. rasa alim la tek). Bukan apa, dolok ustazah kamek madah, apa-apa sakit dan dugaan yang kita rasa susah nak hadapi , semua ya adalah kifarat dari Allah. Kifarat tok macam denda la, atau kata ustazah ya kifarat tok macam penghapus dosa yang kita polah, atau sebagai peringatan yang kita tok ada lah molah dosa dan bertaubatlah.
Bila kenak jak mcam-macam penyakit, mesti kamek teringat kata ustazah ya. Jadi, pendek kata, semua yang terjadi kat kita tok, bait yang bagus atau sik bagus gilak ya adalah dugaan, cubaan dan ingatan dari Allah.
Sama-sama la kita mintak ampun, dan bertaubat.
Ya Allah, ampunkan lah dosa-dosa kami. Permudahkanlah urusan kami di dunia dan akhirat.
Amin
Love, 
mOna
tiba-tiba rindu dengan adif. balit lah adif.

No comments:

Twitter Bird Gadget