This is my blog. Though I am lost, but my legacy remains. And I love Mona.

This is my blog. Though I am lost, but my legacy remains. And I love Mona.
My name is Adif and I am handsome.

20 May 2012

Ngerepak

Lamak juak sik ngerepak. Bukan setakat ngerepak, nak update twitter pun macam lamak sik di polah. Nak madah gago gilak, sik juak. Nak madah sikda keja, ada jak keja nak dipolah. Keja tok mun sik dipolah, makin menjadi-jadi banyaknya. Kadang-kadang ya rasa macam sik sanggup nak ngadap keja ya lagik. Ku rasa, mun ku nang kaya raya, ku retire jak, nanam sayor jual rah pasar satok nun jak. Jangan ingat jual sayor sik best, best lah mun kita hidup kaya raya. Mun hidup besa-besa jak, mesti bila jual sayor ya mengharaplah ramei org meli, ada juak duit kei meli beras indah.  Bila sik ramei orang meli, tensenlah because sikda duit kei ngidup dirik. Sik pande ku nak explain.
Tapi yang sure, aku rasa nak balit kampong jak. Rindu berahi dgn orang tua sebenarnya. Sedih ninggal orang tua di kuching nun, nya duak ajak. Sakit susah sidak sikda orang ngintu. Bukan apa, kedong sidak agik ada, maok juak rasa nak bermanja-manjak. Tauk lah umur dah 31 dan dah jadi bini orang, manjak ya nang susah nak buang. Kadang-kadang bila balit cuti ya rasa sik cukup-cukup jak nak beloyar dengan orang tua. Lekak sigek, sigek jak crita, lepas secangker , lalu jadi 4 cangker kopi dimimun kotan lamak berloyar. In the end, kotan mabok kopi, semua keja sik terpolah, especially update blog (alasan la tu)...hahahhaha... Ariya ada kawan ku nanyak, apa perasaan lepas kawin? Lepas nya nanyak, ku diam jak. Sikpat nak jawap on the spot. Tapi sik lamak lepas nya pulang, ku call nya ku madah, lepas kawin jak, ku sikda perasaan. ku end call. apa reti sikda perasaan ya, hanya aku jak tauk and sik perlu la cerita lebih lanjut. Sapa dah kawin jak tauk perasaan ya. Hahahha... Sik lucu tapi nang lumrah aku suka tetak. Tapi aku sik netak orang. Aku kenal sorang minah tok, keja nya nang kaki netak orang. Mun orang ditatak ya lucu ka, kelaka nak cali-cali ka sikpa juak. Tok sik sure aku part ne yang lucu ditetak oleh rempuan tok. Tapi nang habit nya netak orang. Netak=ketawa , bukan tetak dengan parang. hehehhe... Tetak dengan mulut terbukak luas sampei gigi geraham yang ditampal belakang nun nampak serta anak tekak bergetar kotan netak orang tek. Lewat juak perangei orang macam tok. Alamak, pusak ku nunggah nak memeh dalam jamban. Bah bah... kelak ku nyambong gik, mun aku ingat topik lah. Aku bukan apa, mun aku save to draft posting tok, perchaya lah, sampei tahun depan pun belum tentu di post gik posting tok kelak so aku publish terus ok. Alright. Esok monday, MAYDAY MAYDAY MAYDAY!!!!
Love,
Mona Moochiku.

No comments:

Twitter Bird Gadget