This is my blog. Though I am lost, but my legacy remains. And I love Mona.

This is my blog. Though I am lost, but my legacy remains. And I love Mona.
My name is Adif and I am handsome.

05 July 2014

Selamat Berpuasa

Salam.. After a week of fasting, baru lah nak wish semua orang selamat berpuasa. Terlambat. A lot of things happened before and awal puasa hari tu but to keep it short and sweet so that no one muntah darah, semua dah settle.
Alhamdulillah tahun ni dapat juak kita berpuasa. Harap-harap banyaklah amal ibadat kita dapat buat. Yang penting, semua kerja kita mesti ikhlas. Baruk lah dapat pahala. Tapi seriously, bukan senang nak molah keja dengan ikhlas. Kadang-kadang, terutama bila time tengah kusut pikiran ya, kerja terpaksa, dalam molah kerja pun boleh merungut dan ngerepak. Manusia, sik jauh dari merungut dan kepak. Jangan sik bersyukur udah lah. 
Anyway, apa kei bukak ari tok? Yah, baruk pukul 4pm dah mikir apa kei bukak. Yalah rempuan, bini orang gik ya, nang mikir apa kei nak isik perut laki aritok.

Okay lah, I nak nap lok. Mudahan dapat ilham apa kei bukak posa. :P

MonaMoochiku

Next Posting----- Trip to Sekayu Ganu. 

No comments:

Twitter Bird Gadget